Ontmoet Henk

Over

Wie is Henk

‘Geboren en opgegroeid in Hoogezand-Sappemeer (Groningen).’

De vakfotograaf

Samen met mijn vier oudere zussen groeide ik op in Hoogezand-Sappemeer in Groningen.

Mijn passie voor honden en dieren had ik al van jongs af aan. Mijn vader had vogels en konijnen en dus groeide ik op met huisdieren.

Doordat mijn jeugdvriend een collie had en ik daar vaak op bezoek kwam, werd mijn liefde voor de Collie’s en honden aangewakkerd. Verder liet ik als tiener vaak de hond uit (een Duitse Staande korthaar/Sirah) van mijn oudste zus die in Zuidlaren woonde en een kruising Juno van mijn andere zus. Zo werd mijn liefde voor honden geboren.

 

Waarom mensen graag met mij werken:

Ik ben een beetje een hondenfluisteraar

Ik ben afgestudeerd als hondeninstructeur. Verder ken ik de hondentaal en begrijp ik wanneer ze vrolijk zijn of afwachtend. Dit heeft vele voordelen voor het nemen van een foto. Neem daarom de tijd en begeleid jullie tijdens de fotoshoot. Ook door mijn vorige baan als hondenuitlaatservice (17 jaar) heeft mij geholpen om de hond beter te verstaan.

Geduld

We nemen eerst een kop koffie of thee en laten de hond rustig aan de studio en mij wennen.

Ik ben geduldig tijdens de fotoshoot en neem de tijd voor de foto’s. Tijd is daarom niet van belang, omdat de hond het bepaald. Vooraf bespreken we wat jullie wensen zijn.

Opelding en ervaring

Ruim 10 jaar gelden ben ik afgestudeerd als vakfotograaf op de Fotovakschool in Apeldoorn. Door mijn jarenlange ervaring met het fokken van Collie’s en door mijn vorige bedrijf als hondenuitlaatservice kan ik uw hond/huisdier mooi op de foto zetten. 

Ben een perfectionist

Voordat jullie de foto’s zien heb ik al veel tijd doorgebracht met het bijwerken van de foto’s  door de halsband te verwijderen. Of de druppels rondom de bek, verwijderen van oneffenheden/haren, kleurcorrectie en het naar jullie wens maken van de foto. Mensen vragen waarom? Vroeger gebeurde dit in de donkere kamer met chemicaliën, nu gelukkig achter de computer.

Services

Wat ik doe

Hiernaast zie je waar mijn passie naar uit gaat.  Zit er iets tussen wat niet vermeld wordt, neem dan contact met mij op.

Hondenfotografie

Voor studio & locatie fotografie

Portrait

Voor studio & locatie fotografie

Commercieel

Commerciële opdrachten

Hoe ik werk

Stap 1

We maken eerst een afspraak via live in de studio, via mail, whattsapp of zoom.

Stap 2

We spreken dan een budget af of besprken welke pakket jij wilt. Of hoe jij de foto aan de muur wilt hebben. Met voorbeelden van jouw wand kan ik jouw laten zien hoe de definitieve foto bij jouw aan de muur lijkt.

Stap 3

We plaatsen de definitieve datum voor de fotoshoot in de agenda en wanneer het afgeleverd moet worden.

Stap 4

Dan de hoogtepunt. Afleveren van de foto’s en/of wanddoek!

“Creeer de foto die blijft voor eeuwig”

Mijn stijl

Begonnen als een portret- en trouwfotograaf ben ik overgestapt naar de (huis)dieren met hun baasje(s). Als fokker en het mogen grootbrengen van vele nesten heb ik veel ervaring met het fotograferen van pup(s). We hebben veel foto’s gemaakt zowel buiten als in mijn fotostudio. Ik neem wel de tijd voor deze lieve pup(s).
Samen maken we een plan om deze pup(s) op de foto’s te zetten. Het kan zowel gezamelijk als indiviueel.
Soms bedenk ik wat leuke dingen erbij zoals de foto hieronder met takken die in de herfst verkrijgbaar zijn. Ook leuke gekleurde ballen zijn vaak een leuke item voor de pup(s).

‘Mijn hond wil niet op de foto’

Denk je dat je hond niet op de foto kan/wil, omdat hij slecht luistert, niet los kan, geen basis training heeft gehad of angstig is?

Don’t worry (Maak je geen zorgen).
Als vakfotograaf kan ik de foto bewerken door bijvoorbeeld de halsband, omgeving te retoucheren. Verder kan de ervaring met mijn hondenuitlaatservice (17 Jaar), als instructeur en gedragsdeskundiger jouw helpen om jouw mooie foto te maken.

Zie de foto’s hiernaast als voorbeeld. Heb je twijfels, schroom niet en stuur een berichtje naar mij en we komen er samen uit. We komen er samen uit.

Referentie

We zijn heel tevreden over onze fotoshoot met Henk. Hij heeft veel tijd en energie geïnvesteerd om een mooie locatie te vinden in het bos in de buurt van ons huis, waar we met onze hond op de foto zijn gegaan.
Dankzij zijn passie en vakmanschap – in het bijzonder ook het mooi op de foto zetten van honden – hebben we nu prachtige plaatjes.
Henk is ook heel betaalbaar, wij vonden de fotoshoot geweldige value for money!
Een aanrader dus!

Bas en Linda

Een herinnering voor eeuwig!

Stuur een bericht en ik zal zo spoedig mogelijk antwoorden.